Op basis van de TIC data is er een grote verkoper van Amerikaanse staatsobligaties in de markt en het laat zich niet moeilijk raden dat die verkoper Rusland is. In maart alleen al zouden de Russen voor een bedrag van 26 miljard dollar aan Amerikaans overheidspapier verkocht hebben of één vijfde van hun totale bezit.

De Russen dumpen dus op grote schaal Amerikaans staatsobligaties en kopen in ruil goud. Volgens Goldcore zouden de Russen in april alleen al 900.000 troy ounce goud hebben gerkocht, dit voor een totaal bedrag van bijna 1,20 miljard dollar. Algemeen wordt verwacht dat de Russen nog meer US Treasuries zullen verkopen.

Op basis van de TIC data is er een grote verkoper van Amerikaanse staatsobligaties in de markt en het laat zich niet moeilijk raden dat die verkoper Rusland is. In maart alleen al zouden de Russen voor een bedrag van 26 miljard dollar aan Amerikaans overheidspapier verkocht hebben of één vijfde van hun totale bezit. De Russen dumpen dus op grote schaal Amerikaans staatsobligaties en kopen in ruil goud. Volgens Goldcore zouden de Russen in april alleen al 900.000 troy ounce goud hebben gerkocht, dit voor een totaal bedrag van bijna 1,20 miljard dollar. Algemeen wordt verwacht dat de Russen nog meer US Treasuries zullen verkopen.