Rusland zet eigenlijk een volgende stap in de currency wars door nog meer goud te kopen. De goudreserves worden aan een gestadig tempo verder opgebouwd, in juni kochten de Russen 18,60 ton goud waardoor de totale voorraad is opgelopen tot bijna 1100 ton.

De cijfers zijn afkomstig van IMF's International Financial Statistics rapport, wat als een zeer betrouwbare bron mag worden beschouwd. In totaal kochten de Russen ongeveer 500.000 troy ounce goud in juli, zonder dat duidelijk is uit welke bron dit goud afkomstig was.

Rusland zet eigenlijk een volgende stap in de currency wars door nog meer goud te kopen. De goudreserves worden aan een gestadig tempo verder opgebouwd, in juni kochten de Russen 18,60 ton goud waardoor de totale voorraad is opgelopen tot bijna 1100 ton. De cijfers zijn afkomstig van IMF's International Financial Statistics rapport, wat als een zeer betrouwbare bron mag worden beschouwd. In totaal kochten de Russen ongeveer 500.000 troy ounce goud in juli, zonder dat duidelijk is uit welke bron dit goud afkomstig was.