Rusland zet daarmee een frontale aanval op de dollar in, want het is natuurlijk de bedoeling om de dollar te verdringen als dé internationale handelsmunt bij uitstek. De Russische aanval op de dollar heeft natuurlijk alles te maken met de sancties die het westen tegen Rusland aangekondigd heeft.

Volgens een woordvoerder van de Russische regering zijn de banken van het land klaar om grote transacties in roebels af te handelen. Er zou tevens nog gewerkt worden aan verdere tegensancties, die op de eerste plaats de bedoeling zouden hebben om de Verenigde Staten te treffen.

Rusland zet daarmee een frontale aanval op de dollar in, want het is natuurlijk de bedoeling om de dollar te verdringen als dé internationale handelsmunt bij uitstek. De Russische aanval op de dollar heeft natuurlijk alles te maken met de sancties die het westen tegen Rusland aangekondigd heeft. Volgens een woordvoerder van de Russische regering zijn de banken van het land klaar om grote transacties in roebels af te handelen. Er zou tevens nog gewerkt worden aan verdere tegensancties, die op de eerste plaats de bedoeling zouden hebben om de Verenigde Staten te treffen.