Maar er is meer aan de hand. De Russen hebben het Europees voorbeeld gevolgd, eventueel met de bedoeling om het te imiteren.

Rusland zal als volgende land een kapitaalcontrole invoeren, zo gelooft alleszins Tyler Durden van Zero Hedge. De problemen van Rusland gelijken namelijk nog op die van Cyprus, meer bepaald wat betreft criminele activiteiten en illegaal ondernemen.

De omvang van de grijze en de zwarte economie wordt in Rusland op 50 tot 65% van het BBP geschat, volgens voorzichtige ramingen zou vorig jaar ongeveer 50 miljard dollar op illegale manier het land hebben verlaten. Rusland zou een kapitaalcontrole dan ook best kunnen gebruiken.

Maar er is meer aan de hand. De Russen hebben het Europees voorbeeld gevolgd, eventueel met de bedoeling om het te imiteren. Rusland zal als volgende land een kapitaalcontrole invoeren, zo gelooft alleszins Tyler Durden van Zero Hedge. De problemen van Rusland gelijken namelijk nog op die van Cyprus, meer bepaald wat betreft criminele activiteiten en illegaal ondernemen. De omvang van de grijze en de zwarte economie wordt in Rusland op 50 tot 65% van het BBP geschat, volgens voorzichtige ramingen zou vorig jaar ongeveer 50 miljard dollar op illegale manier het land hebben verlaten. Rusland zou een kapitaalcontrole dan ook best kunnen gebruiken.