Beleggers blijven echter afwachtend, en dit zolang er geen investeringsprogramma's voor infrastructuur en privatisering van bedrijven worden opgezet.

In tegenstelling tot de andere landen die Dexia besprak, stroomt het buitenlandse geld niet toe in Rusland. De groei op jaarbasis bedroeg dan ook slechts 2,7 %. De binnenlandse consumptie en de industriële productie gaan erop achteruit.

Toch zal de toekomstige groei meer toe te schrijven zijn aan de binnenlandse vraag dan aan de export. In de loop van het derde kwartaal verslechterde de betalingsbalans door de stijging van de import. Er wordt een inflatie van 7,5 % op jaarbasis verwacht.

Beleggers blijven echter afwachtend, en dit zolang er geen investeringsprogramma's voor infrastructuur en privatisering van bedrijven worden opgezet. In tegenstelling tot de andere landen die Dexia besprak, stroomt het buitenlandse geld niet toe in Rusland. De groei op jaarbasis bedroeg dan ook slechts 2,7 %. De binnenlandse consumptie en de industriële productie gaan erop achteruit. Toch zal de toekomstige groei meer toe te schrijven zijn aan de binnenlandse vraag dan aan de export. In de loop van het derde kwartaal verslechterde de betalingsbalans door de stijging van de import. Er wordt een inflatie van 7,5 % op jaarbasis verwacht.