Niet voor niets hebben een aantal financiers in de afgelopen maanden interesse laten blijken in een investering in platina. Maar er één factor die de westerse wereld verontrust. Rusland krijgt steeds meer greep op de platinamarkt en zou in het kader van nieuwe tegensancties de levering van platina kunnen afremmen.

Wanneer het westen volledig zijn greep op de platinamarkt verliest, kan dit tot gevolg hebben dat de prijs van het edelmetaal door het plafond vliegt. De Verenigde Staten lijken zich nog niet volledig bewust te zijn van dit probleem, maar wat niet is kan nog altijd komen.

Niet voor niets hebben een aantal financiers in de afgelopen maanden interesse laten blijken in een investering in platina. Maar er één factor die de westerse wereld verontrust. Rusland krijgt steeds meer greep op de platinamarkt en zou in het kader van nieuwe tegensancties de levering van platina kunnen afremmen. Wanneer het westen volledig zijn greep op de platinamarkt verliest, kan dit tot gevolg hebben dat de prijs van het edelmetaal door het plafond vliegt. De Verenigde Staten lijken zich nog niet volledig bewust te zijn van dit probleem, maar wat niet is kan nog altijd komen.