Het zal duidelijk zijn dat niemand gebaat is bij een dergelijke situatie. Rusland kan het financieel systeem doen wankelen, zo vrezen sommige economen. Glazyev was dan ook niet onder de indruk van de dreigementen van de Amerikaanse president Barack Obama.

Een militaire interventie is in ieder geval uitgesloten, maar zelfs economische sancties lijken weinig waarschijnlijk. Obama heeft ook aan het adres van Syrië destijds krachtige taal gesproken, terwijl er uiteindelijk weinig of niets is gebeurd. De Amerikaanse slagkracht lijkt momenteel te klein om veel druk op Rusland te kunnen uitoefenen.

Het zal duidelijk zijn dat niemand gebaat is bij een dergelijke situatie. Rusland kan het financieel systeem doen wankelen, zo vrezen sommige economen. Glazyev was dan ook niet onder de indruk van de dreigementen van de Amerikaanse president Barack Obama. Een militaire interventie is in ieder geval uitgesloten, maar zelfs economische sancties lijken weinig waarschijnlijk. Obama heeft ook aan het adres van Syrië destijds krachtige taal gesproken, terwijl er uiteindelijk weinig of niets is gebeurd. De Amerikaanse slagkracht lijkt momenteel te klein om veel druk op Rusland te kunnen uitoefenen.