Maar de bekende belegger Jim Sinclair meent echter dat het gevaar uit een heel andere hoek loert. Rusland kan de dollar op zijn grondvesten doen daveren en dat door betalingen in dollars te weigeren. Eigenlijk volstaat het al om betalingen voor olie en gas in andere valuta's dan de dollar te accepteren.

Die betalingen zouden in goud, roebels, rupees of eender welke andere munt kunnen gebeuren. Het gevolg zou zijn dat het systeem van petrodollars in elkaar stort. De gevolgen van zo'n instorting kunnen voor de Amerikanen zelf dramatische gevolgen hebben.

Maar de bekende belegger Jim Sinclair meent echter dat het gevaar uit een heel andere hoek loert. Rusland kan de dollar op zijn grondvesten doen daveren en dat door betalingen in dollars te weigeren. Eigenlijk volstaat het al om betalingen voor olie en gas in andere valuta's dan de dollar te accepteren. Die betalingen zouden in goud, roebels, rupees of eender welke andere munt kunnen gebeuren. Het gevolg zou zijn dat het systeem van petrodollars in elkaar stort. De gevolgen van zo'n instorting kunnen voor de Amerikanen zelf dramatische gevolgen hebben.