Zoals verwacht kon worden, is niet iedereen enthousiast over het aanslaan van het spaargeld om de banken te redden. Met name Rusland en China keren zich tegen de bail ins om de banken te redden en beide landen hebben daar zo hun redenen voor.

In het geval van China speelt het feit dat de Chinese banken eigendom zijn van de staat, waardoor we de eigenaardige situatie zouden krijgen dat de overheid in feite bij haar eigen banken politieagent zou moeten spelen. Rusland voelt er om andere redenen niets voor, onder andere het belang van de oligarchen speelt in dat geval een rol.

Zoals verwacht kon worden, is niet iedereen enthousiast over het aanslaan van het spaargeld om de banken te redden. Met name Rusland en China keren zich tegen de bail ins om de banken te redden en beide landen hebben daar zo hun redenen voor. In het geval van China speelt het feit dat de Chinese banken eigendom zijn van de staat, waardoor we de eigenaardige situatie zouden krijgen dat de overheid in feite bij haar eigen banken politieagent zou moeten spelen. Rusland voelt er om andere redenen niets voor, onder andere het belang van de oligarchen speelt in dat geval een rol.