Die maatregel zou ingaan wanneer de Verenigde Staten en Europa sancties tegen Rusland aankondigen. Onder andere vastgoed en bankrekeningen van Amerikanen en Europeanen kunnen aangeslagen worden, aldus het Russisch persbureau RIA.

Rusland dreigt op die manier ook wraak te nemen voor de Cypriotische bail in, want toen werd ook het geld van heel wat Russen aangeslagen om de schuldenput te delgen die de regering van Cyprus had gedolven. Ook het dumpen van Amerikaanse staatsobligaties wordt als tegenmaatregel overwogen.

Die maatregel zou ingaan wanneer de Verenigde Staten en Europa sancties tegen Rusland aankondigen. Onder andere vastgoed en bankrekeningen van Amerikanen en Europeanen kunnen aangeslagen worden, aldus het Russisch persbureau RIA. Rusland dreigt op die manier ook wraak te nemen voor de Cypriotische bail in, want toen werd ook het geld van heel wat Russen aangeslagen om de schuldenput te delgen die de regering van Cyprus had gedolven. Ook het dumpen van Amerikaanse staatsobligaties wordt als tegenmaatregel overwogen.