Max Layton, senior commodities economist bij Goldman Sachs, is van mening dat de Amerikaanse regering een belangrijk feit over het hoofd ziet. Rusland controleert de markt voor belangrijkste grondstoffen en een deel van die grondstoffen worden ook naar de VS geëxporteerd.

Rusland produceert 13% van de wereldwijde olieproductie en 14% van die van aardgas. Bovendien is het land een belangrijke producent van nikkel en andere grondstoffen zoals platina en palladium. Sancties om de export van deze grondstoffen te belemmeren zouden averechts werken, want de wereldeconomie zou met een forse stijging van de prijzen voor commodities af te rekenen krijgen.

Max Layton, senior commodities economist bij Goldman Sachs, is van mening dat de Amerikaanse regering een belangrijk feit over het hoofd ziet. Rusland controleert de markt voor belangrijkste grondstoffen en een deel van die grondstoffen worden ook naar de VS geëxporteerd. Rusland produceert 13% van de wereldwijde olieproductie en 14% van die van aardgas. Bovendien is het land een belangrijke producent van nikkel en andere grondstoffen zoals platina en palladium. Sancties om de export van deze grondstoffen te belemmeren zouden averechts werken, want de wereldeconomie zou met een forse stijging van de prijzen voor commodities af te rekenen krijgen.