Momenteel zijn de Russische goudvoorraden de op vier na grootste in de wereld. Bovendien worden ze in snel tempo uitgebouwd, want het land koopt elke maand voor ongeveer een half miljard dollar aan goud. In feite wordt bij wijze van spreken elke troy ounce goud die te koop is door de Russen opgepikt.

Het feit dat de Russen op zo'n grote schaal goud kopen, heeft onder andere te maken met een toenemend gevoel van onzekerheid in de wereld. We staan op het punt om een turbulente en gevaarlijke periode op het vlak van internationale politiek in te treden.

De tijd van de Pax Americana of de Pax Brittanica ligt achter ons, niemand weet wat de toekomst gaat brengen. De Verenigde Staten hebben 75% van hun valutareserves in goud, Rusland is bijlange na nog niet zo ver. Dat verklaart waarom de Russen in snel tempo goud opkopen.

Momenteel zijn de Russische goudvoorraden de op vier na grootste in de wereld. Bovendien worden ze in snel tempo uitgebouwd, want het land koopt elke maand voor ongeveer een half miljard dollar aan goud. In feite wordt bij wijze van spreken elke troy ounce goud die te koop is door de Russen opgepikt. Het feit dat de Russen op zo'n grote schaal goud kopen, heeft onder andere te maken met een toenemend gevoel van onzekerheid in de wereld. We staan op het punt om een turbulente en gevaarlijke periode op het vlak van internationale politiek in te treden. De tijd van de Pax Americana of de Pax Brittanica ligt achter ons, niemand weet wat de toekomst gaat brengen. De Verenigde Staten hebben 75% van hun valutareserves in goud, Rusland is bijlange na nog niet zo ver. Dat verklaart waarom de Russen in snel tempo goud opkopen.