Rusland bezit groot opwaarts potentieel

Op de Europese beurzen viel vandaag niet zo veel te beleven, de belangrijkste indices bleven dicht bij het slotniveau van afgelopen vrijdag. De aandacht van de beleggers focuste zich daarom op andere factoren, zoals bijvoorbeeld een rapport dat vandaag over de Russische beurs werd gepubliceerd.

Op korte termijn is enige voorzichtigheid ten opzichte van Rusland raadzaam. Op langere termijn biedt deze markt volgens ING

Investment Management (ING IM) aanzienlijk opwaarts potentieel voor beleggers. Als verdere escalatie uitblijft, is de Russische markt sterk ondergewaardeerd.

Nathan Griffiths, Lead Portfolio Manager Emerging Markets Equities bij ING IM, gaf de volgende commentaar: “Onze beste inschatting van de huidige situatie is dat Rusland met de annexatie van de Krim zijn strategische doelen heeft bereikt. Uiteraard weten wij niet zeker of Rusland van plan was de Krim te annexeren. Mogelijk heeft Rusland willen voorkomen dat de Krim deel zou gaan uitmaken van een uitgebreide NAVO, samen met Sebastopol.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content