De Russen zijn volop bezig om de positie van de dollar als wereldreservemunt te ondermijnen.

Met enkele andere landen, onder andere China en Iran, wordt onderhandeld om handelstransacties in roebels in plaats van dollars af te ronden.

Daarmee wordt de suprematie van de dollar langzaam maar zeker ondermijnd. Moskou heeft nu nog een andere kwetsbare plek van de Amerikanen gevonden.

Rusland heeft 20% in maart van de Amerikaanse staatsobligaties in bezit verkocht.

De mysterieuze Belgische koper die onlangs grote hoeveelheden Treasuries kocht, bood nog eens voor 40 miljard dollar aan Treasuries te koop aan.

Het vreemde feit doet zich nu voor dat België op kousenvoeten de op twee na grootste bezitter van Amerikaanse staatsobligaties is geworden.

De Russen zijn volop bezig om de positie van de dollar als wereldreservemunt te ondermijnen. Met enkele andere landen, onder andere China en Iran, wordt onderhandeld om handelstransacties in roebels in plaats van dollars af te ronden. Daarmee wordt de suprematie van de dollar langzaam maar zeker ondermijnd. Moskou heeft nu nog een andere kwetsbare plek van de Amerikanen gevonden. Rusland heeft 20% in maart van de Amerikaanse staatsobligaties in bezit verkocht. De mysterieuze Belgische koper die onlangs grote hoeveelheden Treasuries kocht, bood nog eens voor 40 miljard dollar aan Treasuries te koop aan. Het vreemde feit doet zich nu voor dat België op kousenvoeten de op twee na grootste bezitter van Amerikaanse staatsobligaties is geworden.