Volgens Bourland zijn de Duitsers en de Fransen in staat om de eigen banken te beschermen, maar loopt bijvoorbeeld Italië nog altijd gevaar. S&P verlaagde recent de kredietrating voor 26 Italiaanse banken.

Griekenland is nog altijd niet interessant voor buitenlandse beleggers

Brad Bourland is verder van mening dat het nog te vroeg is om in Griekenland koopjes te doen. Daardoor zijn de onzekerheden voorlopig nog te groot. Bourland is weliswaar geïnteresseerd in sommige Griekse activa, maar is niet bereid om daar Duitse prijzen voor te praten.

Liever wacht hij nog even tot het land 'breekt'. Ofwel zal Griekenland de Eurozone verlaten, ofwel komt er een forse interne devaluatie. In ieder geval zal er iets moeten gebeuren alvorens het land weer buitenlandse beleggers kan aantrekken.

Franse en Duitse banken moeten kapitaal verhogen in plaats van activa te verkopen

De Franse en Duitse banken moeten hun kapitaal verhogen in plaats van activa te verkopen. Die activa leveren namelijk in de toekomst omzet op.

De meeste banken die resultaten bekendmaakten, lieten weten dat ze goede vooruitgang geboekt hebben wat de deleveraging betreft. Het probleem is echter dat we niet weten wat dit voor de omzet betekent.

De analisten van Morgan Stanley verwachten dat de Europese banken hun balansen in de komende 18 tot 24 maanden met 1500 tot 2500 miljard euro gaan inkorten.

Volgens Bourland zijn de Duitsers en de Fransen in staat om de eigen banken te beschermen, maar loopt bijvoorbeeld Italië nog altijd gevaar. S&P verlaagde recent de kredietrating voor 26 Italiaanse banken. Griekenland is nog altijd niet interessant voor buitenlandse beleggers Brad Bourland is verder van mening dat het nog te vroeg is om in Griekenland koopjes te doen. Daardoor zijn de onzekerheden voorlopig nog te groot. Bourland is weliswaar geïnteresseerd in sommige Griekse activa, maar is niet bereid om daar Duitse prijzen voor te praten. Liever wacht hij nog even tot het land 'breekt'. Ofwel zal Griekenland de Eurozone verlaten, ofwel komt er een forse interne devaluatie. In ieder geval zal er iets moeten gebeuren alvorens het land weer buitenlandse beleggers kan aantrekken. Franse en Duitse banken moeten kapitaal verhogen in plaats van activa te verkopen De Franse en Duitse banken moeten hun kapitaal verhogen in plaats van activa te verkopen. Die activa leveren namelijk in de toekomst omzet op. De meeste banken die resultaten bekendmaakten, lieten weten dat ze goede vooruitgang geboekt hebben wat de deleveraging betreft. Het probleem is echter dat we niet weten wat dit voor de omzet betekent. De analisten van Morgan Stanley verwachten dat de Europese banken hun balansen in de komende 18 tot 24 maanden met 1500 tot 2500 miljard euro gaan inkorten.