Als klap op de vuurpijl verwacht S&P's voor dit jaar een daling van het dividend bij de bedrijven in de S&P 500 met 22,6%.

Deze cijfers geven duidelijk weer hoe zwaar het bedrijfsleven gebukt gaat onder de financiële crisis en hoezeer de verwachtingen van beleggers neerwaarts bijgesteld zijn.

Het pessimisme is echter zo wijdverspreid dat er volgens ABN Amro ruimte is voor positieve verrassingen. Dat bleek onder andere uit de beter dan verwachte winstcijfers van de grote Amerikaanse kredietverstrekker Wells Fargo en de zakenbank Goldman Sachs.

Laatstgenoemde overweegt zelfs een emissie ter grootte van USD 5 miljard om de Amerikaanse overheid terug te betalen. Er was meer goed nieuws uit de bankensector.

Barclays kwam overeen om het onderdeel iShares te verkopen voor 3 miljard Britse pond aan het private equity fonds CVC. Beleggers reageerden ook positief op de aankondiging van ING om een aantal onderdelen in de etalage te zetten.

Al met al enkele meevallers uit een geplaagde sector waardoor een scherpe daling van de beurzen werd voorkomen. De S&P Banks Turbo Long deed goede zaken over de week.

Als klap op de vuurpijl verwacht S&P's voor dit jaar een daling van het dividend bij de bedrijven in de S&P 500 met 22,6%.Deze cijfers geven duidelijk weer hoe zwaar het bedrijfsleven gebukt gaat onder de financiële crisis en hoezeer de verwachtingen van beleggers neerwaarts bijgesteld zijn. Het pessimisme is echter zo wijdverspreid dat er volgens ABN Amro ruimte is voor positieve verrassingen. Dat bleek onder andere uit de beter dan verwachte winstcijfers van de grote Amerikaanse kredietverstrekker Wells Fargo en de zakenbank Goldman Sachs. Laatstgenoemde overweegt zelfs een emissie ter grootte van USD 5 miljard om de Amerikaanse overheid terug te betalen. Er was meer goed nieuws uit de bankensector.Barclays kwam overeen om het onderdeel iShares te verkopen voor 3 miljard Britse pond aan het private equity fonds CVC. Beleggers reageerden ook positief op de aankondiging van ING om een aantal onderdelen in de etalage te zetten.Al met al enkele meevallers uit een geplaagde sector waardoor een scherpe daling van de beurzen werd voorkomen. De S&P Banks Turbo Long deed goede zaken over de week.