Toch klonk de ondertoon wat milder met betrekking tot het afbouwen van de steunmaatregelen. Sommige analisten sluiten dan ook een voorzichtig begin van de tapering in de loop van de maand december niet uit. Het is echter nog te vroeg om daar al definitieve verklaringen over af te leggen.

Jim Wyckoff, senior analist bij Kitco.com, is van mening dat de Amerikaanse economie wat verbeterd is in de afgelopen maanden, maar het terugschroeven van het taperen zit al grotendeels verrekend in de goudprijs. Dat verklaart waarom het goud zich in de afgelopen dagen zo wispelturig gedroeg.

Toch klonk de ondertoon wat milder met betrekking tot het afbouwen van de steunmaatregelen. Sommige analisten sluiten dan ook een voorzichtig begin van de tapering in de loop van de maand december niet uit. Het is echter nog te vroeg om daar al definitieve verklaringen over af te leggen. Jim Wyckoff, senior analist bij Kitco.com, is van mening dat de Amerikaanse economie wat verbeterd is in de afgelopen maanden, maar het terugschroeven van het taperen zit al grotendeels verrekend in de goudprijs. Dat verklaart waarom het goud zich in de afgelopen dagen zo wispelturig gedroeg.