Een indrukwekkend cijfer en tevens een belangrijke verklaring van de zomerrally, zo merkt ABN Amro op.

Sinds afgelopen week verloren de internationale beurzen echter weer terrein. De "feel good" stemming zal vanaf nu gevoed moeten worden door macro-economische cijfers en die geven niet alleen positieve signalen.

Denk hierbij aan de ontwikkeling van de werkgelegenheid en consumentenbestedingen. Vanuit een andere hoek, zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse cijfers en de huizenmarkt in het bijzonder kunnen deze week al wel stimulansen worden verwacht.

Een bodem op de huizenmarkt zou welkom zijn, omdat deze markt door velen wordt gezien als de oorzaak van de huidige crisis. Een consolidatie op de aandelenmarkt die moeite heeft tegenstrijdige signalen te duiden lijkt waarschijnlijk. Pull-back bewegingen horen daarbij.

Een indrukwekkend cijfer en tevens een belangrijke verklaring van de zomerrally, zo merkt ABN Amro op. Sinds afgelopen week verloren de internationale beurzen echter weer terrein. De "feel good" stemming zal vanaf nu gevoed moeten worden door macro-economische cijfers en die geven niet alleen positieve signalen. Denk hierbij aan de ontwikkeling van de werkgelegenheid en consumentenbestedingen. Vanuit een andere hoek, zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse cijfers en de huizenmarkt in het bijzonder kunnen deze week al wel stimulansen worden verwacht.Een bodem op de huizenmarkt zou welkom zijn, omdat deze markt door velen wordt gezien als de oorzaak van de huidige crisis. Een consolidatie op de aandelenmarkt die moeite heeft tegenstrijdige signalen te duiden lijkt waarschijnlijk. Pull-back bewegingen horen daarbij.