Het gaat hierbij over "echte" werknemers, dus niet over jobstudenten of stagiairs.

Dat blijkt uit een rondvraag van UNIZO bij 327 werkgevers met minstens 5 personeelsleden. 2 op 3 werkgevers rekruteerde zelfs 2 of meer werknemers.

2 werkgevers verklaarden het afgelopen jaar maar liefst respectievelijk 40 en 50 personeelsleden te hebben aangeworven.

"KMO's creëren tewerkstelling in ons land. Maar ze moeten hiervoor de nodige zuurstof krijgen. Het is de taak van de volgende regeringen om die te geven", aldus UNIZO.

Opvallend uit de enquête is dat bijna 7 op 10 werkgevers problemen ondervond bij de aanwerving.

Het niet vinden van geschikte kandidaten bleek het belangrijkste knelpunt.

Nog opvallend, 4 op 10 werkgevers zegt niet te kunnen uitbreiden omdat ze het geschikte personeel niet vinden.

UNIZO pleit voor een betere afstemming tussen de onderwijswereld en de arbeidsmarkt, een actieve oriëntiering en heroriëntering van werkzoekenden en een gefocust migratiebeleid.

Het gaat hierbij over "echte" werknemers, dus niet over jobstudenten of stagiairs. Dat blijkt uit een rondvraag van UNIZO bij 327 werkgevers met minstens 5 personeelsleden. 2 op 3 werkgevers rekruteerde zelfs 2 of meer werknemers. 2 werkgevers verklaarden het afgelopen jaar maar liefst respectievelijk 40 en 50 personeelsleden te hebben aangeworven. "KMO's creëren tewerkstelling in ons land. Maar ze moeten hiervoor de nodige zuurstof krijgen. Het is de taak van de volgende regeringen om die te geven", aldus UNIZO. Opvallend uit de enquête is dat bijna 7 op 10 werkgevers problemen ondervond bij de aanwerving. Het niet vinden van geschikte kandidaten bleek het belangrijkste knelpunt. Nog opvallend, 4 op 10 werkgevers zegt niet te kunnen uitbreiden omdat ze het geschikte personeel niet vinden. UNIZO pleit voor een betere afstemming tussen de onderwijswereld en de arbeidsmarkt, een actieve oriëntiering en heroriëntering van werkzoekenden en een gefocust migratiebeleid.