Rudi De Winter, CEO van Melexis, verklaarde in de toelichting op de cijfers: "In het tweede kwartaal van 2010 lagen de Melexis automotive verkoopcijfers 17% hoger dan tijdens ons vorige record in 2007 terwijl de wereldwijde automotive halfgeleidersmarkt als dusdanig nog niet zijn vorige record heeft geëvenaard. Melexis heeft bijgevolg marktaandeel verworven in haar kernmarkt dankzij de innovaties die we gedurende de afgelopen jaren hebben geïntroduceerd."

Françoise Chombar, CEO van Melexis, had ook nog enkele opmerkingen: "Het was een aanzienlijke uitdaging om de productiecapaciteit zo veel sneller dan verwacht te verhogen. Onze medewerkers verdienen heel veel lof voor het bereiken van dit goede resultaat. Hiermee toonden zij hun oprechte betrokkenheid bij onze klanten en bij de continue verbeteringen. Dit zijn waarden die onlosmakelijk verbonden zijn met De Raad van Bestuur van

Melexis heeft beslist een interimdividend uit te betalen van 0.3 EUR bruto per aandeel (0.225 EUR netto per aandeel). Het Melexis aandeel zal vanaf 25 oktober 2010 ex-coupon worden verhandeld (beursopening). De record date is 27 oktober 2010 (beurssluiting) en het dividend is betaalbaar vanaf 28 oktober 2010.

Vooruitzichten 2010:

Melexis verwacht dat de omzet voor het volledige jaar 2010 zal stijgen met minstens 60% in vergelijking met vorig jaar, rekening houdende met een EUR/USD wisselkoers van 1.3 voor de rest van 2010. Voor 2010 wordt verwacht dat de bedrijfsmarge ongeveer 23% van de verkopen zal bedragen.

Rudi De Winter, CEO van Melexis, verklaarde in de toelichting op de cijfers: "In het tweede kwartaal van 2010 lagen de Melexis automotive verkoopcijfers 17% hoger dan tijdens ons vorige record in 2007 terwijl de wereldwijde automotive halfgeleidersmarkt als dusdanig nog niet zijn vorige record heeft geëvenaard. Melexis heeft bijgevolg marktaandeel verworven in haar kernmarkt dankzij de innovaties die we gedurende de afgelopen jaren hebben geïntroduceerd." Françoise Chombar, CEO van Melexis, had ook nog enkele opmerkingen: "Het was een aanzienlijke uitdaging om de productiecapaciteit zo veel sneller dan verwacht te verhogen. Onze medewerkers verdienen heel veel lof voor het bereiken van dit goede resultaat. Hiermee toonden zij hun oprechte betrokkenheid bij onze klanten en bij de continue verbeteringen. Dit zijn waarden die onlosmakelijk verbonden zijn met De Raad van Bestuur van Melexis heeft beslist een interimdividend uit te betalen van 0.3 EUR bruto per aandeel (0.225 EUR netto per aandeel). Het Melexis aandeel zal vanaf 25 oktober 2010 ex-coupon worden verhandeld (beursopening). De record date is 27 oktober 2010 (beurssluiting) en het dividend is betaalbaar vanaf 28 oktober 2010. Vooruitzichten 2010: Melexis verwacht dat de omzet voor het volledige jaar 2010 zal stijgen met minstens 60% in vergelijking met vorig jaar, rekening houdende met een EUR/USD wisselkoers van 1.3 voor de rest van 2010. Voor 2010 wordt verwacht dat de bedrijfsmarge ongeveer 23% van de verkopen zal bedragen.