Algemeen wordt aangenomen dat de vraag naar rubber vanuit China in de komende maanden alleen maar kan toenemen. Morgen wordt de handel in rubber op de Shanghai Futures Exchange weer hervat.

Die handel was gesloten vanwege de viering van Chinees nieuwjaar. Kazunori Kokubo, general manager in Tokio bij broker Yutaka Shoji Co, verwijst naar de daling van de rubbervoorraden in Shanghai.

Die voorraden bevinden zich maar liefst 61% onder het recordniveau van vorig jaar. Vanmorgen werd er in Tokio 501,30 yen voor een kilo rubber betaald, tegenover een recordniveau van 504 yen op 4 februari.

Algemeen wordt aangenomen dat de vraag naar rubber vanuit China in de komende maanden alleen maar kan toenemen. Morgen wordt de handel in rubber op de Shanghai Futures Exchange weer hervat. Die handel was gesloten vanwege de viering van Chinees nieuwjaar. Kazunori Kokubo, general manager in Tokio bij broker Yutaka Shoji Co, verwijst naar de daling van de rubbervoorraden in Shanghai. Die voorraden bevinden zich maar liefst 61% onder het recordniveau van vorig jaar. Vanmorgen werd er in Tokio 501,30 yen voor een kilo rubber betaald, tegenover een recordniveau van 504 yen op 4 februari.