Natuurlijk zijn er verhalen over de problemen met een boorplatform in Alaska, de (voortdurende) problemen in Nigeria en het onderzoek door de Europese commissie naar prijsafspraken. Maar een groot bedrijf als RDS staat automatisch vaak in het nieuws.

Als we de koers van Total bekijken zien we volgens Wilfried Steentjes praktisch eenzelfde verloop als RDS. De andere belangrijke oliemaatschappij in de StoXX50 is BP.

Deze heeft in tegenstelling tot de andere twee wel een koersstijging laten zien van bijna 7%. Maar dat moet in relatie worden gezien tot de enorme daling van een aantal jaren geleden.

Concluderend is er niet echt een fundamenteel probleem te zien bij RDS. Daarbij zij natuurlijk ook vermeld dat het analyseren van RDS bijna onmogelijk is gezien de vele factoren (raffinagemarges, groei van de productie, etc) die invloed hebben op de winst per aandeel. Maar in de basis blijft het een aandeel dat haar aandeelhouders goed heeft beloond en dat ook zal blijven doen.

Natuurlijk zijn er verhalen over de problemen met een boorplatform in Alaska, de (voortdurende) problemen in Nigeria en het onderzoek door de Europese commissie naar prijsafspraken. Maar een groot bedrijf als RDS staat automatisch vaak in het nieuws. Als we de koers van Total bekijken zien we volgens Wilfried Steentjes praktisch eenzelfde verloop als RDS. De andere belangrijke oliemaatschappij in de StoXX50 is BP. Deze heeft in tegenstelling tot de andere twee wel een koersstijging laten zien van bijna 7%. Maar dat moet in relatie worden gezien tot de enorme daling van een aantal jaren geleden. Concluderend is er niet echt een fundamenteel probleem te zien bij RDS. Daarbij zij natuurlijk ook vermeld dat het analyseren van RDS bijna onmogelijk is gezien de vele factoren (raffinagemarges, groei van de productie, etc) die invloed hebben op de winst per aandeel. Maar in de basis blijft het een aandeel dat haar aandeelhouders goed heeft beloond en dat ook zal blijven doen.