RDS wordt ook vaak als een grondstofaandeel gezien. Een dalende olieprijs wordt vaak gezien als slecht voor het bedrijf.

Immers een oliemaatschappij heeft altijd voorraden en een lagere prijs zorgt voor boekverliezen.

Nu is de prijs voor Brent niet zo dramatisch gedaald als andere grondstoffen.

Op jaarbasis is een vat olie uit de Noordzee van $ 111,60 gedaald naar $ 105 afgelopen week.

Niet bepaald dramatisch. Overigens is RDS in de afgelopen jaren sterk veranderd en is het meer een gasproducent geworden dan een olieproducent. Met dat in het achterhoofd zou het bedrijf ook meer afhankelijk zijn van de gasprijs dan van de olieprijs.

De gasprijs heeft zich onttrokken aan het leeglopen van de speculatie in grondstoffen.

Sinds begin januari is de prijs gestegen van $ 3,35 (prijs in 1000 cubic feet = 28 m3) naar $ 3,75.

Midden april stond de prijs zelfs even op $ 4,35. De prijsstijging heeft onder andere te maken met de het koude voorjaar in Europa.

RDS wordt ook vaak als een grondstofaandeel gezien. Een dalende olieprijs wordt vaak gezien als slecht voor het bedrijf. Immers een oliemaatschappij heeft altijd voorraden en een lagere prijs zorgt voor boekverliezen. Nu is de prijs voor Brent niet zo dramatisch gedaald als andere grondstoffen. Op jaarbasis is een vat olie uit de Noordzee van $ 111,60 gedaald naar $ 105 afgelopen week. Niet bepaald dramatisch. Overigens is RDS in de afgelopen jaren sterk veranderd en is het meer een gasproducent geworden dan een olieproducent. Met dat in het achterhoofd zou het bedrijf ook meer afhankelijk zijn van de gasprijs dan van de olieprijs. De gasprijs heeft zich onttrokken aan het leeglopen van de speculatie in grondstoffen. Sinds begin januari is de prijs gestegen van $ 3,35 (prijs in 1000 cubic feet = 28 m3) naar $ 3,75. Midden april stond de prijs zelfs even op $ 4,35. De prijsstijging heeft onder andere te maken met de het koude voorjaar in Europa.