Shell profiteerde van de koude winter in Europa, waardoor de vraag naar gas werd opgedreven. De olieproductie bleef op hetzelfde niveau als in het eerste kwartaal vorig jaar, op 3,6 miljoen vaten per dag.

CEO Peter Voser vertrekt in de eerste helft van 2014 bij Shell, om met pensioen te gaan. De zoektocht naar een nieuwe bestuursvoorzitter is gestart. Het dividend is gesteld op USD 0,45 per aandeel.

ABN Amro hanteert een koopadvies voor Royal Dutch Shell. Het aandeel biedt een interessante combinatie van een lage waardering met een hoog dividendrendement (5%).

Shell profiteerde van de koude winter in Europa, waardoor de vraag naar gas werd opgedreven. De olieproductie bleef op hetzelfde niveau als in het eerste kwartaal vorig jaar, op 3,6 miljoen vaten per dag. CEO Peter Voser vertrekt in de eerste helft van 2014 bij Shell, om met pensioen te gaan. De zoektocht naar een nieuwe bestuursvoorzitter is gestart. Het dividend is gesteld op USD 0,45 per aandeel. ABN Amro hanteert een koopadvies voor Royal Dutch Shell. Het aandeel biedt een interessante combinatie van een lage waardering met een hoog dividendrendement (5%).