Wat overigens door beleggers als een van de aantrekkelijke kanten wordt gezien van het aandeel. Zonder het "ex gaan"was de koersstijging bijna 3%.

Ondanks de koersstijging van afgelopen dagen behoort het aandeel toch tot de teleurstellende aandelen binnen de StoXX50.

De index is dit jaar met 12,2% gestegen terwijl de koers van RDS met 3,7% is gedaald. Overigens is dat laatste volledig te wijten aan het dividend.

De koersimpuls van vrijdag kwam door twee factoren. Allereerst natuurlijk de deelname van Warren Buffett van $ 3,5 mld in RDS concurrent ExxonMobil.

Hoewel het fundamenteel niets met elkaar te maken heeft is het nu eenmaal zo dat als 's werelds rijkste belegger vindt dat een olieaandeel te goedkoop is (anders koopt hij het niet) de hele sector als aantrekkelijk wordt gezien.

Wat overigens door beleggers als een van de aantrekkelijke kanten wordt gezien van het aandeel. Zonder het "ex gaan"was de koersstijging bijna 3%. Ondanks de koersstijging van afgelopen dagen behoort het aandeel toch tot de teleurstellende aandelen binnen de StoXX50. De index is dit jaar met 12,2% gestegen terwijl de koers van RDS met 3,7% is gedaald. Overigens is dat laatste volledig te wijten aan het dividend. De koersimpuls van vrijdag kwam door twee factoren. Allereerst natuurlijk de deelname van Warren Buffett van $ 3,5 mld in RDS concurrent ExxonMobil. Hoewel het fundamenteel niets met elkaar te maken heeft is het nu eenmaal zo dat als 's werelds rijkste belegger vindt dat een olieaandeel te goedkoop is (anders koopt hij het niet) de hele sector als aantrekkelijk wordt gezien.