David Simmonds, global head research & strategy bij RBS, stelt dat het onmogelijk is om een schuldencrisis te bestrijden door simpelweg nog meer schulden aan te gaan. Zo worden alle wetten van de logica met de voeten getreden.

Alle Europese landen - en trouwens niet alleen de Europeanen - hebben boven hun stand geleefd en zich aan overconsumptie bezondigd. Daar wordt nu de prijs voor betaald.

Simmonds is van mening dat er zo'n krachtinspanning nodig is om de eurozone te redden dat die nergens te vinden zal zijn. De nervositeit omtrent het voortbestaan van de EMU kan nog maandenlang op de financiële markten blijven wegen.

Portugal, Spanje en Griekenland hebben samen meer dan 2000 miljard euro aan schulden uitstaan, waarvan ongeveer de helft bij de banken.

Ongeveer 500 miljard daarvan staat op de balans van Duitse en Franse banken. Dat is een enorm bedrag, zo besluit Simmonds.

David Simmonds, global head research & strategy bij RBS, stelt dat het onmogelijk is om een schuldencrisis te bestrijden door simpelweg nog meer schulden aan te gaan. Zo worden alle wetten van de logica met de voeten getreden. Alle Europese landen - en trouwens niet alleen de Europeanen - hebben boven hun stand geleefd en zich aan overconsumptie bezondigd. Daar wordt nu de prijs voor betaald. Simmonds is van mening dat er zo'n krachtinspanning nodig is om de eurozone te redden dat die nergens te vinden zal zijn. De nervositeit omtrent het voortbestaan van de EMU kan nog maandenlang op de financiële markten blijven wegen. Portugal, Spanje en Griekenland hebben samen meer dan 2000 miljard euro aan schulden uitstaan, waarvan ongeveer de helft bij de banken. Ongeveer 500 miljard daarvan staat op de balans van Duitse en Franse banken. Dat is een enorm bedrag, zo besluit Simmonds.