Daar staat echter tegenover dat de recente gepubliceerde macro-economische indicatoren een niet zo denderend beeld schetsen van de gang van zaken, in die mate zelfs dat de vrees voor een verdere economische groeivertraging zeker niet uit de lucht is gegrepen.

Royal Bank of Scotland verlaagde recent de prognoses voor de prijsevolutie bij de meeste metalen, waarbij de analisten van de bank er van uitgaan dat er aan de vraagzijde inderdaad problemen gaan opduiken. De mate waarin de vraag gaat vertragen, is grotendeels afhankelijk van de economische omstandigheden.

Prognose voor zilverprijs gaat naar omhoog

Royal Bank of Scotland verlaagde de prognose voor de goudprijs voor dit jaar met 1%, waarbij nu een koersdoel van 1725 dollar per troy ounce naar voren wordt geschoven. Anderzijds wordt de prognose voor de palladiumprijs met 9% verlaagd tot 725 dollar per troy ounce.

Ook de prognoses wat betreft de basismetalen aluminium, lood, zink en nikkel werden naar beneden aangepast. Er is maar één uitzondering die de regel bevestigt en dat is zilver. De prognose voor de zilverprijs voor 2012 werd opgetrokken, meer bepaald met 3% tot 33 dollar per troy ounce.

Daar staat echter tegenover dat de recente gepubliceerde macro-economische indicatoren een niet zo denderend beeld schetsen van de gang van zaken, in die mate zelfs dat de vrees voor een verdere economische groeivertraging zeker niet uit de lucht is gegrepen. Royal Bank of Scotland verlaagde recent de prognoses voor de prijsevolutie bij de meeste metalen, waarbij de analisten van de bank er van uitgaan dat er aan de vraagzijde inderdaad problemen gaan opduiken. De mate waarin de vraag gaat vertragen, is grotendeels afhankelijk van de economische omstandigheden. Prognose voor zilverprijs gaat naar omhoog Royal Bank of Scotland verlaagde de prognose voor de goudprijs voor dit jaar met 1%, waarbij nu een koersdoel van 1725 dollar per troy ounce naar voren wordt geschoven. Anderzijds wordt de prognose voor de palladiumprijs met 9% verlaagd tot 725 dollar per troy ounce. Ook de prognoses wat betreft de basismetalen aluminium, lood, zink en nikkel werden naar beneden aangepast. Er is maar één uitzondering die de regel bevestigt en dat is zilver. De prognose voor de zilverprijs voor 2012 werd opgetrokken, meer bepaald met 3% tot 33 dollar per troy ounce.