Royal Bank of Scotland: "De zilverprijs sloopte voor het eerst sinds 1980 de grens van 40 dollar. De hoeveelheid goud onder beheer van de trackers die in het metaal investeren, steeg vorige week naar 2.089 ton. Dit was het hoogste niveau sinds 24 januari."

De hoeveelheid zilver onder beheer bereikte zelfs een nieuw recordniveau van 15.604 ton. Royal Bank of Scotland: "Bij San Cristobal, de derde grootste zilvermijn ter wereld, kwam een einde aan de staking die al 12 werkdagen aansleepte. De mijn produceert 550 ton zilver per jaar en heeft een geschatte levensduur van 16 jaar."

Vorige week publiceerde Gold Fields Mineral Services (GFMS) samen met The Silver Institute de jaarlijkse Silver Survey. Royal Bank of Scotland: "Daaruit bleek dat de vraag naar zilver vorige week met 15 procent is toegenomen. De investeringsvraag maakte de grootste sprong met 40 procent naar 279,3 miljoen troy ounce. Ook de industriële vraag nam met 21 procent toe. Het gebruik van zilver in de fotografische sector daalde met 8,3 procent op jaarbasis. Aan de aanbodzijde steeg de mijnproductie met 2,5 procent. Mexico nam de fakkel over van Peru als grootste zilverproducent ter wereld. Het aanbod van gerecycleerd zilver steeg voor het eerst in vier jaar. De gemiddelde zilverprijs kwam in 2010 uit op 20,24 dollar tegenover 14,7 dollar een jaar eerder."

Royal Bank of Scotland: "De zilverprijs sloopte voor het eerst sinds 1980 de grens van 40 dollar. De hoeveelheid goud onder beheer van de trackers die in het metaal investeren, steeg vorige week naar 2.089 ton. Dit was het hoogste niveau sinds 24 januari." De hoeveelheid zilver onder beheer bereikte zelfs een nieuw recordniveau van 15.604 ton. Royal Bank of Scotland: "Bij San Cristobal, de derde grootste zilvermijn ter wereld, kwam een einde aan de staking die al 12 werkdagen aansleepte. De mijn produceert 550 ton zilver per jaar en heeft een geschatte levensduur van 16 jaar." Vorige week publiceerde Gold Fields Mineral Services (GFMS) samen met The Silver Institute de jaarlijkse Silver Survey. Royal Bank of Scotland: "Daaruit bleek dat de vraag naar zilver vorige week met 15 procent is toegenomen. De investeringsvraag maakte de grootste sprong met 40 procent naar 279,3 miljoen troy ounce. Ook de industriële vraag nam met 21 procent toe. Het gebruik van zilver in de fotografische sector daalde met 8,3 procent op jaarbasis. Aan de aanbodzijde steeg de mijnproductie met 2,5 procent. Mexico nam de fakkel over van Peru als grootste zilverproducent ter wereld. Het aanbod van gerecycleerd zilver steeg voor het eerst in vier jaar. De gemiddelde zilverprijs kwam in 2010 uit op 20,24 dollar tegenover 14,7 dollar een jaar eerder."