Royal Bank of Scotland: "Dit is de combinatie van de fiscale problemen in de V.S., een terugval in China, de Europese schuldencrisis en stagnatie in Japan. Doordat Roubini al in 2006 de financiële crisis voorspelde worden zijn waarschuwingen door velen serieus genomen. Hoewel Bernanke het signaal heeft gegeven dat er geen nieuwe ronde van QE aankomt denkt Roubini dat als de economische cijfers tegen blijven vallen en de aandelenmarkten verder dalen er toch een kans bestaat dat een nieuwe ronde van QE wordt aangekondigd."

Verdere zwakte is volgens Roubini niet ondenkbaar gezien de hoge olieprijs, een zwakke arbeidsmarkt, het uitblijven van herstel op de huizenmarkt en de enorme schulden van de overheid en lokale overheden.

Royal Bank of Scotland: "Als QE2 echter geen vervolg krijgt verwacht Roubini niet een massale vlucht van kapitaal uit opkomende markten, zoals andere analisten vrezen. Roubini denkt namelijk dat de Fed de rente voorlopig niet zal verhogen, waardoor investeren in opkomende markten relatief aantrekkelijk zal blijven. Dit geldt echter niet als beleggers zich aan het einde van QE2 grote zorgen maken en risico willen mijden, in welk geval beleggers zich mogelijk uit opkomende markten terugtrekken en kiezen voor de Amerikaanse dollar en Amerikaans staatspapier. De gevolgen van QE2 zijn echter volgens Roubini niet los te zien van de ontwikkelingen in China en de situatie op grondstoffenmarkten."

Royal Bank of Scotland: "Dit is de combinatie van de fiscale problemen in de V.S., een terugval in China, de Europese schuldencrisis en stagnatie in Japan. Doordat Roubini al in 2006 de financiële crisis voorspelde worden zijn waarschuwingen door velen serieus genomen. Hoewel Bernanke het signaal heeft gegeven dat er geen nieuwe ronde van QE aankomt denkt Roubini dat als de economische cijfers tegen blijven vallen en de aandelenmarkten verder dalen er toch een kans bestaat dat een nieuwe ronde van QE wordt aangekondigd." Verdere zwakte is volgens Roubini niet ondenkbaar gezien de hoge olieprijs, een zwakke arbeidsmarkt, het uitblijven van herstel op de huizenmarkt en de enorme schulden van de overheid en lokale overheden. Royal Bank of Scotland: "Als QE2 echter geen vervolg krijgt verwacht Roubini niet een massale vlucht van kapitaal uit opkomende markten, zoals andere analisten vrezen. Roubini denkt namelijk dat de Fed de rente voorlopig niet zal verhogen, waardoor investeren in opkomende markten relatief aantrekkelijk zal blijven. Dit geldt echter niet als beleggers zich aan het einde van QE2 grote zorgen maken en risico willen mijden, in welk geval beleggers zich mogelijk uit opkomende markten terugtrekken en kiezen voor de Amerikaanse dollar en Amerikaans staatspapier. De gevolgen van QE2 zijn echter volgens Roubini niet los te zien van de ontwikkelingen in China en de situatie op grondstoffenmarkten."