In Royal Bank of Scotland moest de regering in totaal 45,50 miljard pond pompen, waardoor ze een meerderheidsbelang van 82% in deze bank kreeg.

Het ziet er niet naar uit dat dit belang snel zal afgebouwd worden. Royal Bank of Scotland heeft naar eigen zeggen tien jaar nodig om weer een privé-bank te worden.

Verwacht wordt dat de aandelen in overheidsbezit in vier verschillende tranches, gespreid dus over een periode van tien jaar, aan het publiek aangeboden zullen worden.

De Bank of England waarschuwde dat de kapitaalpositie van de Britse banken slechter is dan de officiële cijfers doen vermoeden. Extra uitstel bij het afbouwen van het overheidsbelang in RBS valt dus niet bij voorbaat uit te sluiten.

In Royal Bank of Scotland moest de regering in totaal 45,50 miljard pond pompen, waardoor ze een meerderheidsbelang van 82% in deze bank kreeg. Het ziet er niet naar uit dat dit belang snel zal afgebouwd worden. Royal Bank of Scotland heeft naar eigen zeggen tien jaar nodig om weer een privé-bank te worden. Verwacht wordt dat de aandelen in overheidsbezit in vier verschillende tranches, gespreid dus over een periode van tien jaar, aan het publiek aangeboden zullen worden. De Bank of England waarschuwde dat de kapitaalpositie van de Britse banken slechter is dan de officiële cijfers doen vermoeden. Extra uitstel bij het afbouwen van het overheidsbelang in RBS valt dus niet bij voorbaat uit te sluiten.