Royal Bank of Scotland: "Om hier een antwoord op te geven is het vooralsnog raadzaam om op veilige afstand naar het landschap te kijken. Uitzoomen en minstens op de weekgrafiek kijken wat er aan de hand is, zo luidt de boodschap. Welnu, de candle van deze week is uiteraard inktzwart en superlang. De huidige candle is gestart vanaf de sleepkabel die overigens een vlak verloop toont. Er was dus al sprake van een lage trendmatigheid. Echter, met recente koersvorming boven de gemiddelde lijn hadden de bulls de meeste troeven in handen. Deze zijn ze helaas kwijt geraakt."

De barometer heeft ook de 8.796 steungrens weggeslagen, waardoor er in principe meer ruimte ontstaat voor verdere dalingen. Royal Bank of Scotland: "Echter, de huidige koersval gaat gepaard met zogenaamde 'overshooting', logisch als je bedenkt wat de oorzaken zijn van het vallende mes. De RSI als spanningsmeter is inmiddels aanbeland bij de OS grens en dat impliceert dat er bodemkansen zijn. We sluiten niet uit dat de body van de huidige candle zal sluiten boven de 8.796 steungrens. Mocht dit gebeuren, dan lijkt het ergste achter ons te liggen en kunnen beleggers zich opmaken voor een herstelbeweging. Let wel, er is een witte weekcandle nodig, hoe klein ook, om het herstel te kunnen inluiden. Zolang de bodies zwart zijn, blijven de beren aan zet en is het raadzaam om het vallende mes niet te vangen. Kortom, afstand houden, stil blijven zitten, niet achter de beer aanhollen en zie uit naar de witte candle om dan het landschap opnieuw te beoordelen.

Royal Bank of Scotland: "Om hier een antwoord op te geven is het vooralsnog raadzaam om op veilige afstand naar het landschap te kijken. Uitzoomen en minstens op de weekgrafiek kijken wat er aan de hand is, zo luidt de boodschap. Welnu, de candle van deze week is uiteraard inktzwart en superlang. De huidige candle is gestart vanaf de sleepkabel die overigens een vlak verloop toont. Er was dus al sprake van een lage trendmatigheid. Echter, met recente koersvorming boven de gemiddelde lijn hadden de bulls de meeste troeven in handen. Deze zijn ze helaas kwijt geraakt." De barometer heeft ook de 8.796 steungrens weggeslagen, waardoor er in principe meer ruimte ontstaat voor verdere dalingen. Royal Bank of Scotland: "Echter, de huidige koersval gaat gepaard met zogenaamde 'overshooting', logisch als je bedenkt wat de oorzaken zijn van het vallende mes. De RSI als spanningsmeter is inmiddels aanbeland bij de OS grens en dat impliceert dat er bodemkansen zijn. We sluiten niet uit dat de body van de huidige candle zal sluiten boven de 8.796 steungrens. Mocht dit gebeuren, dan lijkt het ergste achter ons te liggen en kunnen beleggers zich opmaken voor een herstelbeweging. Let wel, er is een witte weekcandle nodig, hoe klein ook, om het herstel te kunnen inluiden. Zolang de bodies zwart zijn, blijven de beren aan zet en is het raadzaam om het vallende mes niet te vangen. Kortom, afstand houden, stil blijven zitten, niet achter de beer aanhollen en zie uit naar de witte candle om dan het landschap opnieuw te beoordelen.