De nieuwe aandelen zijn niet dividendgerechtigd voor het boekjaar 2008 en zullen in de notering opgenomen worden na de jaarvergadering van 2009.

De prijs ligt 40,7% boven het gemiddelde van de koersen gedurende de dertig dagen voorafgaand aan de uitgifte en 28,8% boven de laatste slotkoers en is gelijk aan de fractiewaarde van de aandelen. Het belang van de Stichting Administratiekantoor RMG stijgt door de verrichting van 64,1% naar 69,7%.

Door deze kapitaalverhoging wil Roularta haar balansstructuur versterken en vermijden dat de convenanten vervat in haar financieringen niet zouden nagekomen worden tengevolge van de impact van de onzekere algemene economische toestand.

De bijzondere verslagen van de raad van bestuur in verband met deze kapitaalverhoging zijn vanaf heden consulteerbaar op de website van de vennootschap (www.roularta.be/beleggersinfo).

Voor 2009 zorgen verschillende structurele ingrepen in België en Frankrijk voor minimaal 20 miljoen euro aan besparingen en plant de groep een verdere schuldafbouw.

De nieuwe persen van de drukkerij Roularta Printing krijgen een optimale bezetting door het overbrengen van de Franse drukorders.

Voor de divisie Gratis Pers zijn de vooruitzichten gunstig gezien de efficiëntie op het vlak van de directe verkoop van De Streekkrant en De Zondag en gezien het aanbod nog wordt versterkt met de nieuwe formule van Steps, de nieuwe luxe-edities van Steps de Luxe (België), City Magazine de Luxe (Centraal Europa) en A Nous Limited (Frankrijk).

Begin 2009 krijgen L'Express (Frankrijk) en Le Vif (België) een nieuwe lay-out, evenals L'Expansion en L'Entreprise (Frankrijk).
Studio en Ciné Live fusioneren en zorgen voor de creatie van een nieuw magazine voor de cinema: Studio Ciné Live (Frankrijk).
Côté Jardin en Côté Cuisine & Bain (in Frankrijk) en Ladies & Gentleman (België) worden gelanceerd in het voorjaar.

Op het vlak van het internet begint L'Express met een nieuwe betaalde website naast de bestaande nieuwssite en ook La Lettre de la Bourse (Frankrijk) start met een nieuwe betaalde "premium"-site.

De nieuwe aandelen zijn niet dividendgerechtigd voor het boekjaar 2008 en zullen in de notering opgenomen worden na de jaarvergadering van 2009. De prijs ligt 40,7% boven het gemiddelde van de koersen gedurende de dertig dagen voorafgaand aan de uitgifte en 28,8% boven de laatste slotkoers en is gelijk aan de fractiewaarde van de aandelen. Het belang van de Stichting Administratiekantoor RMG stijgt door de verrichting van 64,1% naar 69,7%.Door deze kapitaalverhoging wil Roularta haar balansstructuur versterken en vermijden dat de convenanten vervat in haar financieringen niet zouden nagekomen worden tengevolge van de impact van de onzekere algemene economische toestand.De bijzondere verslagen van de raad van bestuur in verband met deze kapitaalverhoging zijn vanaf heden consulteerbaar op de website van de vennootschap (www.roularta.be/beleggersinfo).Voor 2009 zorgen verschillende structurele ingrepen in België en Frankrijk voor minimaal 20 miljoen euro aan besparingen en plant de groep een verdere schuldafbouw.De nieuwe persen van de drukkerij Roularta Printing krijgen een optimale bezetting door het overbrengen van de Franse drukorders.Voor de divisie Gratis Pers zijn de vooruitzichten gunstig gezien de efficiëntie op het vlak van de directe verkoop van De Streekkrant en De Zondag en gezien het aanbod nog wordt versterkt met de nieuwe formule van Steps, de nieuwe luxe-edities van Steps de Luxe (België), City Magazine de Luxe (Centraal Europa) en A Nous Limited (Frankrijk).Begin 2009 krijgen L'Express (Frankrijk) en Le Vif (België) een nieuwe lay-out, evenals L'Expansion en L'Entreprise (Frankrijk). Studio en Ciné Live fusioneren en zorgen voor de creatie van een nieuw magazine voor de cinema: Studio Ciné Live (Frankrijk). Côté Jardin en Côté Cuisine & Bain (in Frankrijk) en Ladies & Gentleman (België) worden gelanceerd in het voorjaar.Op het vlak van het internet begint L'Express met een nieuwe betaalde website naast de bestaande nieuwssite en ook La Lettre de la Bourse (Frankrijk) start met een nieuwe betaalde "premium"-site.