Zo werden de redacties van de weekbladen Sport/Voetbalmagazine en Sport/Foot Magazine gefusioneerd. En zo werd het weekblad MoneyTalk geïntegreerd in het weekblad Trends. Het positieve effect van deze noodzakelijke bijsturingen zal zich laten voelen in 2013.

In Frankrijk heeft GER een sociaal plan aangekondigd. Het is de bedoeling de loonkosten te reduceren met 10%. Het hele

proces zal in de loop van 2013 plaatsvinden en het effect zal grotendeels pas in 2014 voelbaar zijn.

Intussen verwacht Roularta verdere groei van haar internetactiviteiten en geleidelijk aan ook meer inkomsten dankzij digitale abonnementen al dan niet in combinatie met printabonnementen.

De abonnementenwerving via het internet zorgt voor een interessant nieuw wervingskanaal.

Verder wordt Roularta geconfronteerd met stijgende port- en andere distributiekosten. Er dreigt een verhoging van de btw

op de magazines (andere dan nieuwsmagazines) in Frankrijk. En de algemene economische toestand zorgt voor weinig

visibiliteit wat de reclamemarkt betreft.

Zo werden de redacties van de weekbladen Sport/Voetbalmagazine en Sport/Foot Magazine gefusioneerd. En zo werd het weekblad MoneyTalk geïntegreerd in het weekblad Trends. Het positieve effect van deze noodzakelijke bijsturingen zal zich laten voelen in 2013. In Frankrijk heeft GER een sociaal plan aangekondigd. Het is de bedoeling de loonkosten te reduceren met 10%. Het hele proces zal in de loop van 2013 plaatsvinden en het effect zal grotendeels pas in 2014 voelbaar zijn. Intussen verwacht Roularta verdere groei van haar internetactiviteiten en geleidelijk aan ook meer inkomsten dankzij digitale abonnementen al dan niet in combinatie met printabonnementen. De abonnementenwerving via het internet zorgt voor een interessant nieuw wervingskanaal. Verder wordt Roularta geconfronteerd met stijgende port- en andere distributiekosten. Er dreigt een verhoging van de btw op de magazines (andere dan nieuwsmagazines) in Frankrijk. En de algemene economische toestand zorgt voor weinig visibiliteit wat de reclamemarkt betreft.