Die herschikking zal noodzakelijk zijn om "massive losses", massale verliezen, voor het financiaal systeem te voorkomen. Roubini adviseert om de looptijd van staatsobligaties te verlegen van vijf tot tien jaar.

Daarnaast zou de rentevoet moeten dalen tot onder het marktniveau. De waarde van staatsobligaties zou bovendien op pari gehouden moeten worden om de afschrijvingen voor de banken binnen de perken te houden.

Verder is Roubini van mening dat een verdere daling van de koers van de euro de Europese economieën een handje kan toesteken. In de gegeven omstandigheden kan Roubini moeilijk enthousiast worden voor de Europese beurzen.

Hij verwacht dat de rally die de Standard & Poor's 500 Index sinds vorig jaar met 80% heeft doen stijgen aan het doodbloeden is. Tegen de bovengeschetste achtergrond is een verdere stijging van de beurskoersen een utopie, aldus nog Roubini.

Die herschikking zal noodzakelijk zijn om "massive losses", massale verliezen, voor het financiaal systeem te voorkomen. Roubini adviseert om de looptijd van staatsobligaties te verlegen van vijf tot tien jaar. Daarnaast zou de rentevoet moeten dalen tot onder het marktniveau. De waarde van staatsobligaties zou bovendien op pari gehouden moeten worden om de afschrijvingen voor de banken binnen de perken te houden. Verder is Roubini van mening dat een verdere daling van de koers van de euro de Europese economieën een handje kan toesteken. In de gegeven omstandigheden kan Roubini moeilijk enthousiast worden voor de Europese beurzen. Hij verwacht dat de rally die de Standard & Poor's 500 Index sinds vorig jaar met 80% heeft doen stijgen aan het doodbloeden is. Tegen de bovengeschetste achtergrond is een verdere stijging van de beurskoersen een utopie, aldus nog Roubini.