Die voorspellingen bleken helaas meestal te zijn uitgekomen. Daarom was het een verrassing te horen dat Roubini toch 100% van zijn pensioenfonds in aandelen heeft belegd.

Roubini heeft wat meer vertrouwen in de toekomst gekregen nu de economische wereld meer op zijn golflengte is komen te zitten. Bovendien verwacht hij weliswaar een zware recessie in de Verenigde Staten, maar geen depressie.

Anderzijds is hij gen actieve belegger, in zijn visie presteren aandelen over een periode van 10 tot 20 jaar steeds beter dan andere activaklassen. In een bodem op Wall Street gelooft hij echter niet, de koersen zouden nog met 20 tot 30% kunnen dalen.

Economisch gezien blijft hij eveneens pessimistisch. De verrassing zou wel eens kunnen zijn hoe diep de economie gaat wegzakken. Het macro-economisch nieuws en de bedrijfsresultaten gaan in de komende maanden volgens Roubini slechter dan verwacht worden.

Die voorspellingen bleken helaas meestal te zijn uitgekomen. Daarom was het een verrassing te horen dat Roubini toch 100% van zijn pensioenfonds in aandelen heeft belegd. Roubini heeft wat meer vertrouwen in de toekomst gekregen nu de economische wereld meer op zijn golflengte is komen te zitten. Bovendien verwacht hij weliswaar een zware recessie in de Verenigde Staten, maar geen depressie. Anderzijds is hij gen actieve belegger, in zijn visie presteren aandelen over een periode van 10 tot 20 jaar steeds beter dan andere activaklassen. In een bodem op Wall Street gelooft hij echter niet, de koersen zouden nog met 20 tot 30% kunnen dalen. Economisch gezien blijft hij eveneens pessimistisch. De verrassing zou wel eens kunnen zijn hoe diep de economie gaat wegzakken. Het macro-economisch nieuws en de bedrijfsresultaten gaan in de komende maanden volgens Roubini slechter dan verwacht worden.