De overvloedige verstrekking van kredienten heeft de koersen van veel asset classes opgeblazen tot buiten alle proporties, een formaat dat nog nooit eerder is gezien. Roubini verwacht binnen twee jaar dan ook een crisis die erger zal worden dan die van 2008.

Het probleem is dat de FED er maar niet in slaagt om geld naar de reële economie te loodsen, ze heeft alleen maar de leverage doen toenemen en er voor gezorgd dat er op de financiële markten steeds meer risico's nemen. Vroeg of laat moet dit fout gaan aflopen.

De overvloedige verstrekking van kredienten heeft de koersen van veel asset classes opgeblazen tot buiten alle proporties, een formaat dat nog nooit eerder is gezien. Roubini verwacht binnen twee jaar dan ook een crisis die erger zal worden dan die van 2008. Het probleem is dat de FED er maar niet in slaagt om geld naar de reële economie te loodsen, ze heeft alleen maar de leverage doen toenemen en er voor gezorgd dat er op de financiële markten steeds meer risico's nemen. Vroeg of laat moet dit fout gaan aflopen.