Het IMF verwacht voor dit jaar een wereldwijde groei van 0,50% en verliezen voor de banken als gevolg van afschrijvingen op 'toxic assets' van 2,20 miljard dollar.

Roubini ziet de wereldeconomie echter krimpen en verwacht dat de verliezen voor de banken gaan oplopen tot 3600 miljard dollar.

Roubini is van mening dat de (Amerikaanse) banken insolvabel zijn en dus beter genationaliseerd kunnen worden. Zonder drastische maatregelen dreigen de banken de economie in een depressie mee te sleuren.

De professor merkt nog op dat hij de eerste zal zijn om een opleving te erkennen wanneer die zich voordoet, maar voorlopig ontbreken nog alle factoren die in dergelijke richting kunnen wijzen.

Het IMF verwacht voor dit jaar een wereldwijde groei van 0,50% en verliezen voor de banken als gevolg van afschrijvingen op 'toxic assets' van 2,20 miljard dollar. Roubini ziet de wereldeconomie echter krimpen en verwacht dat de verliezen voor de banken gaan oplopen tot 3600 miljard dollar. Roubini is van mening dat de (Amerikaanse) banken insolvabel zijn en dus beter genationaliseerd kunnen worden. Zonder drastische maatregelen dreigen de banken de economie in een depressie mee te sleuren.De professor merkt nog op dat hij de eerste zal zijn om een opleving te erkennen wanneer die zich voordoet, maar voorlopig ontbreken nog alle factoren die in dergelijke richting kunnen wijzen.