Overdrijving is echter uit de boze, want superoptimistisch is Roubini uiteraard ook weer niet.

Wel is het zo dat de fundamentals onder de Amerikaanse economie een stuk sterker zijn dan die onder die van andere industrielanden.

2013 kondigt zich aan als een jaar van groei, zij het dat die groei beperkt zal blijven. Roubini rekent op een groeitempo van ongeveer 1,70%.

Bovendien dreigen er nog steeds een aantal tail risks, waaronder de begrotingsproblemen in de Verenigde Staten, de Europese schuldencrisis en een mogelijke harde landing van de Chinese economie. Anderzijds is Roubini er wel van overtuigd dat de Amerikaanse vastgoedsector aan de beterhand is.

Overdrijving is echter uit de boze, want superoptimistisch is Roubini uiteraard ook weer niet. Wel is het zo dat de fundamentals onder de Amerikaanse economie een stuk sterker zijn dan die onder die van andere industrielanden. 2013 kondigt zich aan als een jaar van groei, zij het dat die groei beperkt zal blijven. Roubini rekent op een groeitempo van ongeveer 1,70%. Bovendien dreigen er nog steeds een aantal tail risks, waaronder de begrotingsproblemen in de Verenigde Staten, de Europese schuldencrisis en een mogelijke harde landing van de Chinese economie. Anderzijds is Roubini er wel van overtuigd dat de Amerikaanse vastgoedsector aan de beterhand is.