*het spanningsveld tussen onderzoek en funding bereikt nieuwe hoogten (of zijn het laagten?);

*het traditionele biotech R&D model is niet langer houdbaar. Farma doet het trouwens niet veel beter. Er zijn echter twee nieuwe, collaboratieve manieren om efficiënter aan R&D te doen.

*de 'data aggregators' vormen belangrijke nieuwe spelers in deze nieuwe samenwerkingsmodellen;

*biotech zou zich moeten herorganiseren om in te kunnen spelen op de nieuwe opportuniteiten in het healthcare landschap.

*België moet zich positioneren als topland op het vlak van healthcare, farma en biotech. Maar zijn we dat wel of migreert alle R&D zonder onderscheid richting oosten? Wat loopt er goed en fout? Kunnen we ons überhaupt veroorloven om de boot te missen?

PwC ondervroeg een aantal belangrijke spelers in de biotech sector. Hun toekomstvisie op biotech, evenals hun analyse van het verleden en heden, werden verzameld in een nieuw globaal rapport van PwC. Voor België integreerde het Pharma, Life Sciences and Healthcare Advisory team van PwC ook de input van enkele rondetafelgesprekken over dit onderwerp.

*het spanningsveld tussen onderzoek en funding bereikt nieuwe hoogten (of zijn het laagten?); *het traditionele biotech R&D model is niet langer houdbaar. Farma doet het trouwens niet veel beter. Er zijn echter twee nieuwe, collaboratieve manieren om efficiënter aan R&D te doen. *de 'data aggregators' vormen belangrijke nieuwe spelers in deze nieuwe samenwerkingsmodellen; *biotech zou zich moeten herorganiseren om in te kunnen spelen op de nieuwe opportuniteiten in het healthcare landschap. *België moet zich positioneren als topland op het vlak van healthcare, farma en biotech. Maar zijn we dat wel of migreert alle R&D zonder onderscheid richting oosten? Wat loopt er goed en fout? Kunnen we ons überhaupt veroorloven om de boot te missen? PwC ondervroeg een aantal belangrijke spelers in de biotech sector. Hun toekomstvisie op biotech, evenals hun analyse van het verleden en heden, werden verzameld in een nieuw globaal rapport van PwC. Voor België integreerde het Pharma, Life Sciences and Healthcare Advisory team van PwC ook de input van enkele rondetafelgesprekken over dit onderwerp.