Carr: "De vorige 10 correcties op bull markets waren telkens met minstens 10%, uitzondering gemaakt voor 2004. Deze laatste correctie gebeurde tijdens de eerste jaren van een economisch herstel. De huidige correctie was ongeveer even groot als de 10 vorige, maar duurde minder lang."

Dat gemiddelde bedroeg 22 dagen en zo ver zijn we in de huidige correctie nog niet. Carr: "Wanneer we inderdaad al een bodem hebben gezien, zou de correctie van korte duur zijn geweest. Zet ze zich verder, dan kan ze zelfs de afmetingen aannemen van de correctie van 1998 of zelfs die van 1987. Toen verloren de beurskoersen 31 tot 35% over een periode van 36 tot 80 dagen. Welk scenario het meeste kans op slagen maakt? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen."

Carr: "De vorige 10 correcties op bull markets waren telkens met minstens 10%, uitzondering gemaakt voor 2004. Deze laatste correctie gebeurde tijdens de eerste jaren van een economisch herstel. De huidige correctie was ongeveer even groot als de 10 vorige, maar duurde minder lang." Dat gemiddelde bedroeg 22 dagen en zo ver zijn we in de huidige correctie nog niet. Carr: "Wanneer we inderdaad al een bodem hebben gezien, zou de correctie van korte duur zijn geweest. Zet ze zich verder, dan kan ze zelfs de afmetingen aannemen van de correctie van 1998 of zelfs die van 1987. Toen verloren de beurskoersen 31 tot 35% over een periode van 36 tot 80 dagen. Welk scenario het meeste kans op slagen maakt? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen."