Rome is dus voorlopig gered, maar Italië zelf zakt steeds dieper weg in een economisch moeras. De Italiaanse werkloosheid heeft een nieuwe piek bereikt, met een recordgroei in 2013. Evenals andere Zuid-Europese landen dreigt Italië met het probleem van een verloren generatie geconfronteerd te worden.

Premier Matteo Renzi heeft de strijd tegen de werkloosheid tot prioriteit nummer één uitgeroepen. Vorig jaar bedroeg de gemiddelde werkloosheidsgraad 12,20%, volgens het nationaal bureau voor de statistiek Istat gingen in de loop van 2013 bijna 500.000 jobs verloren. Inmiddels is ook oppositiepoliticus Beppe Grillo tot een gevangenisstraf van vier maanden veroordeeld. De Italiaanse politiek wordt steeds minder geloofwaardig.

Rome is dus voorlopig gered, maar Italië zelf zakt steeds dieper weg in een economisch moeras. De Italiaanse werkloosheid heeft een nieuwe piek bereikt, met een recordgroei in 2013. Evenals andere Zuid-Europese landen dreigt Italië met het probleem van een verloren generatie geconfronteerd te worden. Premier Matteo Renzi heeft de strijd tegen de werkloosheid tot prioriteit nummer één uitgeroepen. Vorig jaar bedroeg de gemiddelde werkloosheidsgraad 12,20%, volgens het nationaal bureau voor de statistiek Istat gingen in de loop van 2013 bijna 500.000 jobs verloren. Inmiddels is ook oppositiepoliticus Beppe Grillo tot een gevangenisstraf van vier maanden veroordeeld. De Italiaanse politiek wordt steeds minder geloofwaardig.