Wat niet uit het trendoverzicht blijkt is de stand van de korte termijn stochastics tradingindicator die voor de Nikkei-225 index, de DAX en DJ Stoxx 600 index 'overbought' is alsmede 'te duur' in de EUR/USD-wisselkoers.

Voor de Bund future is sprake van een 'oversold'-waardering. Deze week mogen de eerste tegen-reacties worden verwacht, welke mogelijk in de komende weken escaleren.

Op wereldschaal oogt de rally van vorige week in de iShares MSCI All Countries World Index (ACWI) volgens Theodoor Gilissen Bankiers erg uitnodigend om te anticiperen op doorgaand herstel, echter de technische condities in de 14-weeks RSI zijn dezelfde als begin juli 2011.

Destijds stemde het Griekse parlement in met de voorgestelde bezuinigingen, waarop de AEX die week met 4,3% winst afsloot. Daarna kwam de Amerikaanse schuldenlast terug op de agenda, waarna een grote(re) correctiefase plaats vond.

Op het eerste gezicht lijkt er op basis van het trendoverzicht volgens Theodoor Gilissen Bankiers weinig aanleiding om ons zorgen te gaan maken.

De Amerikaanse, Europese en ppkomende landen-indices bewegen in een opgaande trend en Japan ruilt de dalende trend in voor een bullish overgangsfase. Het bodemproces in de grondstoffenindices moedigt aan om de opwaartse kansen te benutten.

Wat niet uit het trendoverzicht blijkt is de stand van de korte termijn stochastics tradingindicator die voor de Nikkei-225 index, de DAX en DJ Stoxx 600 index 'overbought' is alsmede 'te duur' in de EUR/USD-wisselkoers. Voor de Bund future is sprake van een 'oversold'-waardering. Deze week mogen de eerste tegen-reacties worden verwacht, welke mogelijk in de komende weken escaleren. Op wereldschaal oogt de rally van vorige week in de iShares MSCI All Countries World Index (ACWI) volgens Theodoor Gilissen Bankiers erg uitnodigend om te anticiperen op doorgaand herstel, echter de technische condities in de 14-weeks RSI zijn dezelfde als begin juli 2011. Destijds stemde het Griekse parlement in met de voorgestelde bezuinigingen, waarop de AEX die week met 4,3% winst afsloot. Daarna kwam de Amerikaanse schuldenlast terug op de agenda, waarna een grote(re) correctiefase plaats vond. Op het eerste gezicht lijkt er op basis van het trendoverzicht volgens Theodoor Gilissen Bankiers weinig aanleiding om ons zorgen te gaan maken. De Amerikaanse, Europese en ppkomende landen-indices bewegen in een opgaande trend en Japan ruilt de dalende trend in voor een bullish overgangsfase. Het bodemproces in de grondstoffenindices moedigt aan om de opwaartse kansen te benutten.