De zinkprijs steeg met 30% naar US$2.159/ton in 2010 als een weerspiegeling van de algemene verbetering van de wereldeconomie en de grotere vraag naar zink.

De zinkprijs bleef echter schommelen tijdens 2010 met een piek van US$2.635/ton in januari en een dieptepunt van US$1.595/ton in juni. Hoe zien de vooruitzichten voor de zinkprijs er uit?

Roland Junck, Chief Executive Officer van Nyrstar, gaf volgende toelichting op de resultaten: "2010 was een jaar vol prestaties voor Nyrstar. We bereikten een onderliggende EBITDA van €207 miljoen, meer dan het dubbel van in 2009. Ons smeltsegment produceerde recordvolumes zinkmetaal in een omgeving met hogere gemiddelde metaalprijzen en een zwakkere euro dan in 2009. In ons mijnbouwsegment behaalden we onze doelstelling voor 2010 van een integratie van 30% met de acquisitie van de Campo Morado activiteiten en de opdrijving van onze mijnen in Contonga, Coricancha en East Tennessee naar volledige productie."

In 2010 implementeerde het bedrijf een aantal belangrijke financieringsinitiatieven. Deze initiatieven leverden een stevige basis voor de voortdurende uitvoering van de strategie van Nyrstar.

Junck: "We blijven actief mogelijkheden verkennen om onze strategie uit te voeren met het oog op de uitbouw van een mijnactiviteit, met een doelstelling van 50% integratie op middellange termijn, dat ons meer blootstelling zal bieden aan het meer winstgevende deel van de waardeketen van zink. Terwijl de zinkprijs in 2010 schommelde, was deze toch veel sterker dan in 2009, onder meer dankzij de steun van de sterkere primaire markten. Net zoals in 2010 verwachten we dat de zinkprijs in 2011 zal blijven schommelen. De fundamentele vooruitzichten op middellange tot lange termijn voor de zinkmarkt blijven echter positief, en we zijn ervan overtuigd dat Nyrstar als grootste producent van zinkmetaal ter wereld en via een blijvende integratie upstream het best geplaatst is om deze sterke principes van de zinkmarkt te benutten."

De zinkprijs steeg met 30% naar US$2.159/ton in 2010 als een weerspiegeling van de algemene verbetering van de wereldeconomie en de grotere vraag naar zink. De zinkprijs bleef echter schommelen tijdens 2010 met een piek van US$2.635/ton in januari en een dieptepunt van US$1.595/ton in juni. Hoe zien de vooruitzichten voor de zinkprijs er uit? Roland Junck, Chief Executive Officer van Nyrstar, gaf volgende toelichting op de resultaten: "2010 was een jaar vol prestaties voor Nyrstar. We bereikten een onderliggende EBITDA van €207 miljoen, meer dan het dubbel van in 2009. Ons smeltsegment produceerde recordvolumes zinkmetaal in een omgeving met hogere gemiddelde metaalprijzen en een zwakkere euro dan in 2009. In ons mijnbouwsegment behaalden we onze doelstelling voor 2010 van een integratie van 30% met de acquisitie van de Campo Morado activiteiten en de opdrijving van onze mijnen in Contonga, Coricancha en East Tennessee naar volledige productie." In 2010 implementeerde het bedrijf een aantal belangrijke financieringsinitiatieven. Deze initiatieven leverden een stevige basis voor de voortdurende uitvoering van de strategie van Nyrstar. Junck: "We blijven actief mogelijkheden verkennen om onze strategie uit te voeren met het oog op de uitbouw van een mijnactiviteit, met een doelstelling van 50% integratie op middellange termijn, dat ons meer blootstelling zal bieden aan het meer winstgevende deel van de waardeketen van zink. Terwijl de zinkprijs in 2010 schommelde, was deze toch veel sterker dan in 2009, onder meer dankzij de steun van de sterkere primaire markten. Net zoals in 2010 verwachten we dat de zinkprijs in 2011 zal blijven schommelen. De fundamentele vooruitzichten op middellange tot lange termijn voor de zinkmarkt blijven echter positief, en we zijn ervan overtuigd dat Nyrstar als grootste producent van zinkmetaal ter wereld en via een blijvende integratie upstream het best geplaatst is om deze sterke principes van de zinkmarkt te benutten."