"In de eerste helft van 2011 zijn we blijven groeien in termen van financieel resultaat, van schaalgrootte en van ambitieniveau. We bereikten een onderliggende EBITDA van 123 miljoen €, met stevige bijdragen van 26 miljoen € en 117 miljoen € respectievelijk van onze mijnactiviteiten en van onze smeltactiviteiten.

Hoewel de zinkprijs, en ook de prijzen van een aantal van onze belangrijke nevenproducten, volatiel bleven, stegen ze gemiddeld toch tussen H2 2010 en H1 2011 uitgedrukt in US dollar, maar in mindere mate uitgedrukt in Euro gelet op de verzwakking van de US dollar ten opzichte van de koers van de Euro over deze periode. We blijven hardnekkig verder werken aan de uitvoering van onze vertikale integratiestrategie. Met de verwachte afloop van de overname van Breakwater in K3 2011 en de volledige opvoering van onze mijnactiviteiten, verwacht tegen eind 2012, zal ons integratieniveau van zink op dat ogenblik 43% bereiken, waardoor wij volgens Brook Hunt een plaats bemachtigen in de top 5 van de globale zink mijnbouw ondernemingen, gebaseerd op de globale productie in 2010. De overname van Breakwater staat in lijn met onze strategie om op selectieve wijze mogelijkheden in mijnbouw na te streven. Het biedt ons de mogelijkheid om onze doelstelling van 50% zinkintegratie op middellange termijn binnen handbereik te krijgen.

Om onze vertikale integratiestrategie te ondersteunen, ondermeer ook de overname van Breakwater, en om onze financieringsbronnen verder te diversifiëren, konden we met succes twee belangrijke financiële operaties afronden in H1 2011."

"In de eerste helft van 2011 zijn we blijven groeien in termen van financieel resultaat, van schaalgrootte en van ambitieniveau. We bereikten een onderliggende EBITDA van 123 miljoen €, met stevige bijdragen van 26 miljoen € en 117 miljoen € respectievelijk van onze mijnactiviteiten en van onze smeltactiviteiten. Hoewel de zinkprijs, en ook de prijzen van een aantal van onze belangrijke nevenproducten, volatiel bleven, stegen ze gemiddeld toch tussen H2 2010 en H1 2011 uitgedrukt in US dollar, maar in mindere mate uitgedrukt in Euro gelet op de verzwakking van de US dollar ten opzichte van de koers van de Euro over deze periode. We blijven hardnekkig verder werken aan de uitvoering van onze vertikale integratiestrategie. Met de verwachte afloop van de overname van Breakwater in K3 2011 en de volledige opvoering van onze mijnactiviteiten, verwacht tegen eind 2012, zal ons integratieniveau van zink op dat ogenblik 43% bereiken, waardoor wij volgens Brook Hunt een plaats bemachtigen in de top 5 van de globale zink mijnbouw ondernemingen, gebaseerd op de globale productie in 2010. De overname van Breakwater staat in lijn met onze strategie om op selectieve wijze mogelijkheden in mijnbouw na te streven. Het biedt ons de mogelijkheid om onze doelstelling van 50% zinkintegratie op middellange termijn binnen handbereik te krijgen. Om onze vertikale integratiestrategie te ondersteunen, ondermeer ook de overname van Breakwater, en om onze financieringsbronnen verder te diversifiëren, konden we met succes twee belangrijke financiële operaties afronden in H1 2011."