De ernstige wereldwijde crisis hield aan tijdens K1 2009 wat leidde tot een sterk gereduceerde vraag naar zink en andere goederen. De snelle reactie van Nyrstar en de zinkindustrie daarop met een productieverlaging hielp bij het stabiliseren van de voorraadniveaus en de zinkprijzen gedurende het kwartaal.

Na de recente aangekondigde herstructurering van het management voert Nyrstar nu een gedetailleerde evaluatie door om de kostenstructuur van de volledige organisatie te transformeren.

Naar verwachting zal dit vanaf 2010 leiden tot meer dan €50 miljoen aan duurzame besparingen per jaar. Ook een aantal bijkomende initiatieven voor het creëren van waarde werden onlangs opgestart.

De sterke balanspositie in combinatie met significante inspanningen om de kosten te verlagen, verbeteren de opbrengsten en behouden het kapitaal. Dat zorgt voor een duurzame en concurrentieel gezonde toekomst op lange termijn voor de Vennootschap.

Roland Junck, Chief Executive Officer van Nyrstar, verklaarde:
"We voeren significante en doortastende maatregelen door om de vennootschap te veranderen in een gestroomlijnde, efficiënte, dynamische en flexibele onderneming die gericht is op het creëren van waarde. We blijven onze strategie bijschaven. Dankzij onze sterke cashpositie en het uitblijven van schulden zijn we ideaal geplaatst om de crisis te overleven en de vennootschap voor te bereiden op groei."

De ernstige wereldwijde crisis hield aan tijdens K1 2009 wat leidde tot een sterk gereduceerde vraag naar zink en andere goederen. De snelle reactie van Nyrstar en de zinkindustrie daarop met een productieverlaging hielp bij het stabiliseren van de voorraadniveaus en de zinkprijzen gedurende het kwartaal. Na de recente aangekondigde herstructurering van het management voert Nyrstar nu een gedetailleerde evaluatie door om de kostenstructuur van de volledige organisatie te transformeren. Naar verwachting zal dit vanaf 2010 leiden tot meer dan €50 miljoen aan duurzame besparingen per jaar. Ook een aantal bijkomende initiatieven voor het creëren van waarde werden onlangs opgestart. De sterke balanspositie in combinatie met significante inspanningen om de kosten te verlagen, verbeteren de opbrengsten en behouden het kapitaal. Dat zorgt voor een duurzame en concurrentieel gezonde toekomst op lange termijn voor de Vennootschap.Roland Junck, Chief Executive Officer van Nyrstar, verklaarde: "We voeren significante en doortastende maatregelen door om de vennootschap te veranderen in een gestroomlijnde, efficiënte, dynamische en flexibele onderneming die gericht is op het creëren van waarde. We blijven onze strategie bijschaven. Dankzij onze sterke cashpositie en het uitblijven van schulden zijn we ideaal geplaatst om de crisis te overleven en de vennootschap voor te bereiden op groei."