Roland Junck, chief executive officer van Nyrstar, gaf de volgende toelichting op de trading update van zijn bedrijf: "De continue groei van onze opbrengsten is een teken van de sterke prestaties van onze smeltactiviteit, die mogelijk waren door de hogere productie, sterkere gemiddelde metaalprijzen en de waardevermindering van de euro ten opzichte van de US dollar. Het doet ons plezier dat onze mijnactiviteit al een positieve bijdrage heeft geleverd tot onze opbrengsten. We verwachten dat deze bijdrage sterk zal verhogen door de verdere opvoering van deze activiteiten."

Na een aantal belangrijke financieringsactiviteiten behoudt Nyrstar een stevige financiële positie met een schuld-kapitaalratio van 33% op 30 juni 2010, ondanks de belangrijke acquisities tijdens deze periode. Junck; "De opeenvolgende acquisities van de overige 15% van de Coricancha-mijn en de acquisitie van de Contonga en Pucarrajo-mijnen in juli zullen onze mijnactiviteiten en operationele aanwezigheid in Peru verstevigen. We zoeken actief naar bijkomende kansen om onze strategie verder uit te voeren. De vraag op onze primaire markten bleef in de eerste helft van 2010 herstellen, hoewel de prijzen volatiel waren. Hoewel de markten op korte termijn naar verwachting volatiel zullen blijven, zijn de fundamentele vooruitzichten voor zink en andere grondstoffen op middellange tot lange termijn sterk en zullen blijvende groeimogelijkheden creëren."

Roland Junck, chief executive officer van Nyrstar, gaf de volgende toelichting op de trading update van zijn bedrijf: "De continue groei van onze opbrengsten is een teken van de sterke prestaties van onze smeltactiviteit, die mogelijk waren door de hogere productie, sterkere gemiddelde metaalprijzen en de waardevermindering van de euro ten opzichte van de US dollar. Het doet ons plezier dat onze mijnactiviteit al een positieve bijdrage heeft geleverd tot onze opbrengsten. We verwachten dat deze bijdrage sterk zal verhogen door de verdere opvoering van deze activiteiten." Na een aantal belangrijke financieringsactiviteiten behoudt Nyrstar een stevige financiële positie met een schuld-kapitaalratio van 33% op 30 juni 2010, ondanks de belangrijke acquisities tijdens deze periode. Junck; "De opeenvolgende acquisities van de overige 15% van de Coricancha-mijn en de acquisitie van de Contonga en Pucarrajo-mijnen in juli zullen onze mijnactiviteiten en operationele aanwezigheid in Peru verstevigen. We zoeken actief naar bijkomende kansen om onze strategie verder uit te voeren. De vraag op onze primaire markten bleef in de eerste helft van 2010 herstellen, hoewel de prijzen volatiel waren. Hoewel de markten op korte termijn naar verwachting volatiel zullen blijven, zijn de fundamentele vooruitzichten voor zink en andere grondstoffen op middellange tot lange termijn sterk en zullen blijvende groeimogelijkheden creëren."