Goud kan niet langer gebruikt worden om zich in te dekken tegen systeemrisico's, aldus Legland. De Italiaanse verkiezingen, de bailout van Cyprus, de shutdown en de discussie rond het schuldenplafond slaagden er niet in om de goudprijs opnieuw leven in te blazen.

Bovenop kwam nog eens de start van het taperen in de Verenigde Staten. De ruime monetaire politiek zoals die door de Amerikaanse centrale bank werd gevoerd, was één van de belangrijkste factoren die de goudprijs in de afgelopen jaren hoger hadden getild. Die stimulans is nu dus weggevallen.

Goud kan niet langer gebruikt worden om zich in te dekken tegen systeemrisico's, aldus Legland. De Italiaanse verkiezingen, de bailout van Cyprus, de shutdown en de discussie rond het schuldenplafond slaagden er niet in om de goudprijs opnieuw leven in te blazen. Bovenop kwam nog eens de start van het taperen in de Verenigde Staten. De ruime monetaire politiek zoals die door de Amerikaanse centrale bank werd gevoerd, was één van de belangrijkste factoren die de goudprijs in de afgelopen jaren hoger hadden getild. Die stimulans is nu dus weggevallen.