De prijzen van grondstoffen zouden flink dalen, met een harde klap voor grondstoffenproducten wereldwijd tot gevolg.

Jim Rogers reageerde door aan te geven dat er de komende jaren waarschijnlijk verschillende landen te maken zullen krijgen met een hard landing, maar de krimp van de economie in China waarschijnlijk een stuk minder heftig zal zijn als in bijvoorbeeld Griekenland en de V.S.

Jim Rogers is volgens Royal Bank of Scotland van mening dat slechts delen van de Chinese economie te maken zullen krijgen

met een hard landing, maar andere delen fors zullen blijven groeien.

Rogers verwacht een correctie van de grondstoffenprijzen, maar is het niet eens met Fabers statement dat het effect op de grondstoffenprijzen "devastating" zou zijn.

Faber zou volgens Rogers al vaker de plank hebben misgeslagen bij het maken van voorspellingen over China. Zo zou hij rond

het begin van deze eeuw hebben geroepen dat China een puinhoop was en dat voorlopig zo zou blijven.

"Een aantal van zijn vrienden heeft zelfs China verlaten om activiteiten in Rusland te beginnen. We weten allemaal wat het resultaat daarvan is geweest".

De prijzen van grondstoffen zouden flink dalen, met een harde klap voor grondstoffenproducten wereldwijd tot gevolg. Jim Rogers reageerde door aan te geven dat er de komende jaren waarschijnlijk verschillende landen te maken zullen krijgen met een hard landing, maar de krimp van de economie in China waarschijnlijk een stuk minder heftig zal zijn als in bijvoorbeeld Griekenland en de V.S. Jim Rogers is volgens Royal Bank of Scotland van mening dat slechts delen van de Chinese economie te maken zullen krijgen met een hard landing, maar andere delen fors zullen blijven groeien. Rogers verwacht een correctie van de grondstoffenprijzen, maar is het niet eens met Fabers statement dat het effect op de grondstoffenprijzen "devastating" zou zijn. Faber zou volgens Rogers al vaker de plank hebben misgeslagen bij het maken van voorspellingen over China. Zo zou hij rond het begin van deze eeuw hebben geroepen dat China een puinhoop was en dat voorlopig zo zou blijven. "Een aantal van zijn vrienden heeft zelfs China verlaten om activiteiten in Rusland te beginnen. We weten allemaal wat het resultaat daarvan is geweest".