Gisteren was er ook een top tussen de VS en de EU en morgen komen de Europese ministers van Financiën bijeen.

De druk op Bondskanselier Merkel neemt volgens Theodoor Gilissen Bankiers toe om een wat minder hard standpunt in te nemen.

De markten bereiden zich voor op grote problemen. De Amerikaanse President Obama heeft opgeroepen om een 'firewall' aan te leggen, maar Merkel blijft stoïcijns.

Zij benadrukte afgelopen week dat de door de EC gewenste Eurobonds er niet komen. Terecht wijst zij erop dat er eerst regels moeten zijn die begrotingsdiscipline afdwingen.

Gisteren was er ook een top tussen de VS en de EU en morgen komen de Europese ministers van Financiën bijeen. De druk op Bondskanselier Merkel neemt volgens Theodoor Gilissen Bankiers toe om een wat minder hard standpunt in te nemen. De markten bereiden zich voor op grote problemen. De Amerikaanse President Obama heeft opgeroepen om een 'firewall' aan te leggen, maar Merkel blijft stoïcijns. Zij benadrukte afgelopen week dat de door de EC gewenste Eurobonds er niet komen. Terecht wijst zij erop dat er eerst regels moeten zijn die begrotingsdiscipline afdwingen.