De reporente op één dag is opgeklommen tot het hoogste niveau sinds op zijn minst 2006. Veel economen vragen zich af of China er in zal slagen om de korte rente opnieuw te doen dalen. De Chinese rentecurve is nu inverse, zoals de Amerikaanse rentecurve dat was voor de recessie van 2007.

Volgens HSBC ziet het er niet naar uit dat de Chinese centrale bank tussenbeide zal komen om de economie te stimuleren, tenzij de economische groei terugvalt onder 7%. Het is misschien nog geen tijd voor de alarmfase, maar er wapperen toch al rode vlaggen boven de Chinese economie.

De reporente op één dag is opgeklommen tot het hoogste niveau sinds op zijn minst 2006. Veel economen vragen zich af of China er in zal slagen om de korte rente opnieuw te doen dalen. De Chinese rentecurve is nu inverse, zoals de Amerikaanse rentecurve dat was voor de recessie van 2007. Volgens HSBC ziet het er niet naar uit dat de Chinese centrale bank tussenbeide zal komen om de economie te stimuleren, tenzij de economische groei terugvalt onder 7%. Het is misschien nog geen tijd voor de alarmfase, maar er wapperen toch al rode vlaggen boven de Chinese economie.